De reden waarom keramisch parket nu zo populair is. We gingen naar een zeer bijzondere tegelzaak in Oostwold nabij Groningen om te vragen waarom keramisch parket tegenwoordig zo populair is. Ze hebben mooie woonkamer vloeren en de twee beste merken van Nederland als het gaat om keramisch parket. We moesten deze merken natuurlijk met eigen ogen zien. Ook hebben ze hier kwaliteitslaminaat en houten vloeren. Ideaal om het eens te vergelijken. Lees hieronder wat anderen vinden!

Steeds meer mensen kiezen voor keramisch parket. Maar waarom eigenlijk? Wat is de reden dat mensen hiervoor kiezen? We weten dat keramisch parket erg praktisch is. Ook is het een van de meest slijtvaste afwerkingen die we kennen.

Met name in combinatie met vloerverwarming is keramische parket ideaal. Tegenwoordig is vloerverwarming bijna niet meer weg te denken in Nederland. Waarschijnlijk ook daarom dat mensen ook deze duurzame afwerking kiezen. Een vloer waarbij het rendement het hoogst is. Erg fijn voor iedereen die ook om de kosten en het milieu wil denken.

Keramische parket lijkt daarnaast ook steeds echter. Of je nu voor geborsteld of mat geolied gaat. Het is er allemaal en het is echt bijna niet van echt hout te onderscheiden. Het gevoel dat je krijgt van echt hout is met keramisch parket net zo alleen dan met extra voordelen.

Keramisch parket hoef je niet af en toe te schuren en op nieuw in de olie te zetten. Eenmaal verwerkt dan gaat een vloer bijna oneindig lang mee. Zowel in een woonkamer als in druk belopen winkels.

Keramisch parket is wellicht iets minder makkelijk zelf te leggen. Toch als we kijken naar de kosten omtrent de montage van een houtenvloer dan ligt dit ongeveer gelijk met de montage van keramisch parket. Mocht je toch de vloer niet zelf gaan monteren dan zijn deze kosten dus erg vergelijkbaar.

In Nederland komt het wel eens voor dat het regenwater via het toilet omhoog komt bij een stortbui. Een houten vloer gaat uitzetten en trekt zich los van de vloer. Een keramische parket vloer kan hier gewoon tegen. Heel ideaal natuurlijk.

In Nederland zijn er twee merken momenteel het meest populair. In vergelijking met alternatieven, ogen deze het meest als echt hout zoals je hier in de winkel kunt zien.

Vloer kiezen vloerverwarming houtlook licht
Mocht je van een visgraat motief houden dan kan dat ook. Visgraat is iets dat we steeds meer zien. Ook vooral in de woonkamer.

Onze conclusie: Erg gaaf om te zien hoe echt het tegenwoordig lijkt. Bij de Tegelaer in Oostwold nabij Groningen, kun je de twee populairste merken vinden en de alternatieven hierop bekijken. Ze hebben tevens echte kwaliteit laminaat vloeren en houten vloeren! Dus veel succes!

Wat vinden anderen van keramisch parket? Lees het hieronder en laat ook je reactie achter!