Hoe tegels kiezen badkamer. Badkamer Inspiratie Tegels. Tegels zijn tegenwoordig hip en erg in. Vooral in de badkamer omdat het ook erg praktisch is en lang mee gaat. Juist omdat het zo lang mee gaat is het kiezen van tegels niet zomaar even gedaan. Wat nu trendy en hip is, wil niet zeggen dat dit over 20 jaar ook zo is. Kies je voor een veilige basis of durf je toch voor iets bijzonders en speciaals te gaan? Lees het artikel daarom helemaal tot het einde en je komt er achter wat de beste manier is om zelf tegels uit te zoeken om je droombadkamer te realiseren.

Hoe tegels kiezen badkamer 2019?

Lees onderaan dit artikel wat anderen vinden. Laat ook je reactie achter waarmee je anderen kan helpen. Thanks!

Voor het schrijven van dit artikel gingen wij naar een tegelwinkel in Groningen waar al jaren veel over gesproken wordt vanwege hun mooie woonkamer vloeren en vooral dankzij hun bijzondere assortiment aan badkamertegels.

Aangezien zij door veel mensen in Nederland als de walhalla in bijzondere tegels worden genoemd wilden we weten waarom mensen zo enthousiast worden van deze tegelzaak. Ook wilden wij erachter komen wat nu de reden is, waarom mensen helemaal vanuit het Zuiden zoals, Zeeland, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, deze tegelzaak in het hoge Noorden bezoeken. Als dit bedrijf mensen helemaal vanuit het Zuiden van Nederland trekt en mensen bereid zijn uren te willen rijden om deze tegelzaak te bezoeken dan moet het wel een hele unieke en bijzondere winkel zijn zou je zeggen. We werden hierdoor erg nieuwsgierig en daarom leek het ons heel voor de hand liggend om juist hier een kijkje te nemen om de trends te onderzoeken.

Zo te zien hebben ze de wereld aan Portugese patroontegels, marmerlook, betonlook en keramisch parket dat bijna niet van echt te onderscheiden is. Iets om dus zeker niet over te slaan als je op zoek bent naar dat echte gevoel en van praktisch houdt. Combineer mooi met praktisch en functioneel.

Lees verder en laat onderin je reactie achter. Lees ook de reacties van anderen. Sharing is caring! Zie je iets leuks? Pin deze dan nu direct op je Pinterest.

We merken al snel dat het in deze tegelzaak draait om het juiste gevoel, praktisch en mooi. Ze hebben veel tegels die praktisch en mooi zijn plus makkelijk schoon te maken. Ook hebben ze mooie stroeve tegels voor als je niet snel wilt uitglijden. Erg veilig in een natte badkamer. Vooral als je kleine kinderen hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook erg veilig voor senioren. Niet iedereen staat hier bij stil. Terwijl het best een belangrijk puntje is. Een gepolijste tegel is bijvoorbeeld spekglad in een badkamer. Het wordt wel gedaan maar zeker niet veel in Nederland.

Een groot basis assortiment, gecombineerd met iets bijzonders maakt de uitstraling van een badkamer net even wat unieker en daar houden wij wel van. Zo te zien is dat hier perfect mogelijk. Erg gaaf! Combineer een basis kleur met een bijzonder accent. Zoals deze bijzondere wand voor zien van Fish scales. Ze worden ook wel Mermaid tegels genoemd. Heel mooi achter een bad, badmeubel of een douche achterwand.

Is er een duidelijke trend zichtbaar? Tegenwoordig zien we veel ruimtes met donkere subtiele contrasten zoals zwart en antraciet. Denk aan zwarte kranen en douchewanden met een zwart profiel. Dit staat bijna overal bij en is dus best handig wanneer je iets anders dan anders wilt. De voorkeur is steeds meer voor een matte look. Dit omdat het wat zachter en warmer aanvoelt. Glans is vaak wat helderder of frisser terwijl mat juist wat zachter aanvoelt.

Welke tegels zijn nu erg in? Houd je van een lichte badkamer dan is Calacatta en Carrara marmer een hele goede keuze. Het is te verkrijgen in glans, gezoet en mat en daarnaast ook in groot formaten. Een complete badkamer kun je met dit type marmer bekleden. Zowel voor de vloer als op de wanden. Maar ook de grote mat witte wandtegels zijn ideaal om hiermee te combineren en geven een zachte look. Daarnaast scheelt het in prijs. Kies voor harde of zachte contrasten. Tegenwoordig zien we steeds meer zachte en natuurlijke contrasten tussen vloer en wand. Denk aan tint verschillen door schaduw effecten in vloer en wand. Het licht schijnt meestal van boven naar beneden.

Ook zien we de combinatie met koper en goud steeds meer. Mooi voor wie van warme accenten houdt. Wit Calacatta marmer oogt natuurlijk en dat zorgt hier voor rust. Zwarte accenten en accentwanden passen hier goed bij. Denk ook aan een zwart of witte visgraat als accentmuur. Naast visgraat zien we ook steeds meer de Hongaarse punt terug als accent. Pastel tinten combineren ook erg goed naast mat wit.

Iets dat we steeds meer terug zien in de badkamer zijn de hexagons. Zowel hexagon mozaïekjes als hexagon tegeltjes. De zwarte geven met de juiste verlichting erg veel sfeer in de badkamer. Terwijl lichtere tinten subtiele schaduw effecten geven die je het net even wat sfeervoller en gezelliger maakt. Denk hierbij goed na over de voegkleur. Neem een lichtere, donkerdere of een voegkleur die gelijk is aan de tegel. Een goede aankleding met koperen of goud kleurige kranen en warme tinten maakt het dan helemaal af. Warme accenten in combinatie met wit, grijs of antraciet is helemaal van nu en vooral heel tijdloos.

Het leuke aan deze tegelzaak is dat ze echt zoveel hebben. Dat geeft mooie unieke combinaties. Ook zien we de wereld aan Portugese patroontegels. Wat een mega assortiment. Wat we in deze tegelzaak zo leuk vinden is de passie waarmee klanten geholpen worden.

We zien veel bijzondere tegels maar wat ons ook opvalt is dat er mooie gangbare tegels liggen tegen bijzonder lage prijzen. Erg verrassend want dat zou je vooraf niet zeggen. Veel van deze tegels combineren leuk met de wat meer bijzondere tegels. Ideaal als je ook om je budget moet denken en voor goedkopere alternatieven wilt gaan.

Welke tip kun je nog extra geven? Veel mensen denken in 2d en kiezen zo kleuren uit. Een badkamer is een driedimensionale ruimte voorzien van mat of glans afwerkingen. Hierdoor weerkaats het licht  steeds vanuit een andere hoek op het oppervlak. Een oppervlak zal daarom verschillend van kleur kunnen overkomen. Neem bijvoorbeeld één kleur tegel voor vloer en wand en ze lijken heel vaak verschillend over te komen in het eindresultaat. Veel mensen denken dan dat het verschillende kleuren of tinten zijn. Dit maakt het ontwerpen van een ruimte natuurlijk best lastig als je hier geen rekening mee houdt. Waar komen de spotjes, waar komt het daglicht vandaan? Hoe warm of koel is je verlichting? Verlichting is daarom één van de belangrijkste punten om bij stil te staan bij het uitzoeken van tegels.

Hoe tegels kiezen badkamer

Hoe tegels kiezen badkamer

Het was zeer bijzonder om hun mooie tegels in Groningen te bewonderen. Zeker wanneer je veel met inrichting bezig bent is dit een echte aanrader. Zowel voor de badkamer als voor andere ruimtes. Ja het is een walhalla voor mensen die tegels zoeken, stylisten en binnenhuisarchitecten die mooie projecten willen realiseren.

Door de wat gangbare goedkopere tegels te combineren met de wat exclusievere tegels, blijft een badkamer heel betaalbaar. Een echte aanrader wanneer je wel op zoek bent naar een luxe badkamer die ook nog eens praktisch en mooi moet zijn maar je tevens ook nog eens om je budget wilt denken. Deze tegelzaak krijgt daarom, onze hoogst mogelijke waardering. Namelijk 5 sterren!

Heb je dit artikel volledig tot zover gelezen? Super!

Lees hieronder hoe anderen tegels kiezen voor hun badkamer en plaats zelf ook je reactie waarmee je anderen weer kunt helpen.